Österlen Kokkonst stängt en månad

På grund av en ögonoperation kommer Österlen Kokkonst att vara stängt till mitten av juni.

Därför kommer vi inte att kunna ta emot några gäster under Kristi himmelsfärdshelgen, och inte heller under fredagar, lördagar och söndagar den kommande månaden.

I mitten av juni hoppas vi åter kunna öppna Trädgårdskafé och Gårdsbutik igen. Dessutom är vi då redo att ta emot beställningar av catering. Redan gjorda beställningar levereras enligt överenskommelse.

På återseende,

Maria Persson

Österlen Kokkonst

Trädgårdskafé och ny gårdsbutik på årets Matrunda

Lördagen den 1 maj öppnar vi på Österlen Kokkonst vårt Trädgårdskafé och Gårdsbutiken. Liksom i fjol pågår Matrundan under hela maj månad. Så passa på att besök gårdsbutiker och matställen i vår vackra trakt.

På Österlen Kokkonst är Trädgårdskaféet och Gårdsbutiken öppna fredag, lördag och söndag mellan klockan 11 och 16.

Vi har precis som i fjol ställt i ordning många sittplatser i trädgården. Några kan förstås även sitta i växthuset, och andra kanske föredrar en plats i salen.

På Trädgårdskaféet kommer vi att servera smårätter som matiga pajer. Det kommer även att finnas läckra smörrebröd. I övrigt förändras menyn utifrån vilka lokala råvaror vi kan köpa in vid olika tillfällen.

För er som gillar något sött finns det goda bakverk av olika slag.  Såklart serverar vi nybryggt kaffe och te.

För dig som undviker att träffa andra just nu ordnar vi hämtmat. Ring oss gärna i förväg.

Gårdsbutiken är ännu så länge i det lilla formatet. Men redan nu kan du köpa vårt uppskattade hembakta knäckebröd och vår Gammeldags Österlensenap. Dessutom finns det varor från mathantverkare runt om i Skåne.

Ge bort en matupplevelse

Köp ett presentkort till en Smaksafari sommaren 2021

Varför inte överraska med ett presentkort från Österlen Kokkonst?

Under 2021 kommer vi liksom tidigare år att arrangera vår uppskattade Smaksafari. Deltagarna får då under några timmar lära sig mer om den österlenska matkulturen.

Vi erbjuder en rundvandring i vår vackra trädgård där du får provsmaka maträtter som var vanliga förr. Det blir också besök i örtagården och allmogeträdgården där våra hemgjorda gorån brukar göra succé. Vid dåligt väder slår vi oss ned i vårt mysiga växthus.

Efter rundvandringen serveras en buffé lagad av många råvaror från trakten.

Under 2021 kommer vi att arrangera Smaksafari följande söndagar:

30 maj, 4 juli och 1 augusti.

Pris: 600 kronor per person. Kostnad för måltidsdryck tillkommer.