Dags att beställa nyårsmat

från Österlen Kokkonst

Året går mot sitt slut och det börjar bli dags att planera maten för nyårsafton. Därför vill vi varmt rekommendera vår nyårssupé som är en festlig trerättersmeny med många härliga smaker.

Allt är förberett så att ni med en liten insats i köket enkelt kan duka fram en suverän nyårssupé. Instruktioner om hur maten ska läggas upp och värmas medföljer.

Beställ gärna så snart som möjligt då vi har ett begränsat antal måltider som kan levereras.

Var vänlig och boka senast torsdagen den 21 december. Priset är 495 kronor per kuvert.

Maten avhämtas hos oss på Österlen Kokkonst den 31 december mellan kl 12 och 14.

Ni är välkomna att höra av er med ev frågor till Maria: 0727-32 08 33 eller maria@osterlenkokkonst.se

Inspirationsmatlagning

för bättre mat till äldre

Vi på Österlen Kokkonst har nyligen arrangerat inspirerande matlagningsdagar om äldremat för vårdpersonalen på Norrevångs äldreboende i Skåne Tranås, Tomelilla kommun.

Verksamhetschefen på Norrevång, Maria Ingvarsson, vill med kursen öka vårdpersonalens kunskaper och engagemang kring maten. Ambitionen är även att få i gång mer diskussion med kommunens kostansvariga kring hur måltiderna ska utformas för att tillgodose de äldres behov.

Förutom matlagning och hur man med enkla medel kan försöka förbättra måltiderna diskuterar vi under utbildningsdagarna vad som krävs för att undvika undernäring bland de äldre. Nationella undersökningar har visat att 50 procent inom äldreomsorgen är eller riskerar att bli undernärda.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om våra inspirationskurser kring mat för äldre.

Ring: 0727-32 08 33. Mejl: maria@osterlenkokkonst.se

Kontakta oss för kalas och catering

Bröllop, födelsedagsfest eller andra firanden.  Du kan ordna ditt firande i vår trevliga sal alternativt beställa catering.

Hör av dig till oss så ordnar vi maten.

Ring 0727-320833

Click here to add your own text