Trädgårdskafé och Gårdsbutik

torsdag-söndag kl 11-16

Från och med den 1 juli är vårt Trädgårdskafé och gårdsbutiken öppet torsdag, fredag, lördag och söndag mellan klockan 11 och 16.

Menyn varierar från dag till dag, men oftast har vi smørrebrød av olika slag. Varma sommardagar serverar vi gazpacho med gott bröd och ost. Det kommer också att finnas fräscha och mättande kött- och fiskrätter tillagade av traktens råvaror.

I gårdsbutiken erbjuder vi en del hembakt som Kokkonstens tranbärsknäcke, goda skorpor och gammeldags österlensk senap.

Du är även välkommen att beställa catering till sommarens fester.

Som många av er vet har vi inte några färdiga menyer utan föredrar att sätta samman bufféer och trerättersmenyer utifrån våra kunders önskemål. Vi jobbar självklart med många råvaror från trakten. Vår ambition är att laga smakrik och god mat.

Vill ni boka bord eller har frågor om catering är ni välkomna att höra av er på telefon 0727-32 08 33.

Trädgårdskafé och ny gårdsbutik på årets Matrunda

Lördagen den 1 maj öppnar vi på Österlen Kokkonst vårt Trädgårdskafé och Gårdsbutiken. Liksom i fjol pågår Matrundan under hela maj månad. Så passa på att besök gårdsbutiker och matställen i vår vackra trakt.

På Österlen Kokkonst är Trädgårdskaféet och Gårdsbutiken öppna fredag, lördag och söndag mellan klockan 11 och 16.

Vi har precis som i fjol ställt i ordning många sittplatser i trädgården. Några kan förstås även sitta i växthuset, och andra kanske föredrar en plats i salen.

På Trädgårdskaféet kommer vi att servera smårätter som matiga pajer. Det kommer även att finnas läckra smörrebröd. I övrigt förändras menyn utifrån vilka lokala råvaror vi kan köpa in vid olika tillfällen.

För er som gillar något sött finns det goda bakverk av olika slag.  Såklart serverar vi nybryggt kaffe och te.

För dig som undviker att träffa andra just nu ordnar vi hämtmat. Ring oss gärna i förväg.

Gårdsbutiken är ännu så länge i det lilla formatet. Men redan nu kan du köpa vårt uppskattade hembakta knäckebröd och vår Gammeldags Österlensenap. Dessutom finns det varor från mathantverkare runt om i Skåne.

Ge bort en matupplevelse

Köp ett presentkort till en Smaksafari sommaren 2021

Varför inte överraska med ett presentkort från Österlen Kokkonst?

Under 2021 kommer vi liksom tidigare år att arrangera vår uppskattade Smaksafari. Deltagarna får då under några timmar lära sig mer om den österlenska matkulturen.

Vi erbjuder en rundvandring i vår vackra trädgård där du får provsmaka maträtter som var vanliga förr. Det blir också besök i örtagården och allmogeträdgården där våra hemgjorda gorån brukar göra succé. Vid dåligt väder slår vi oss ned i vårt mysiga växthus.

Efter rundvandringen serveras en buffé lagad av många råvaror från trakten.

Under 2021 kommer vi att arrangera Smaksafari följande söndagar:

4 juli och 1 augusti.

Pris: 600 kronor per person. Kostnad för måltidsdryck tillkommer.