Matrundan 21 maj – 24 maj  – kl 11-16

Under Kristi himmelsfärdshelgen den 21-24 maj är Österlen ett eldorado för alla matälskare. Missa inte tillfället att besöka mathantverkare, gårdsbutiker och restauranger. Då får du träffa många av oss företagare som jobbar för att erbjuda härliga matupplevelser och riktigt fina råvaror.

Vi på Österlen Kokkonst kommer i år att erbjuda en österlensk aperitivo-tallrik med hemlagade smårätter. Merparten av råvarorna kommer från odlare på Österlen. Aperitivo anspelar på den italienska matkulturen som vi är väldigt förtjusta i. En aperitivo är helt enkelt en slags aptitretare. På vår tallrik finns ett antal smårätter. Tanken är förstås att du ändå ska bli mätt. Något annat är otänkbart när du besöker ett matställe med en skånska vid spisen. Priset för vår aperitivo-tallrik är 170 kronor.

Slå dig ner i salen, växthuset eller trädgården och njut av maten. Strosa runt i örtagården och allmogeträdgården. Vill du provsmaka eller handla något är vår lilla butik öppen. Vi laddar upp med hembakade kakor och traktens matdelikatesser.

Smaksafari 24 maj – kl 14-17

För dig som vill lära dig mer om österlensk matkultur erbjuder vi en Smaksafari söndagen den 24 maj kl 14-17. Under vår Smaksafari gör vi en rundvandring på gården och du får provsmaka maträtter från förr. Därefter serveras en buffé tillagad av traktens råvaror.

Pris: 550 kronor. Föranmälan. Vänligen ring 0727-32 08 33

Ge bort en matupplevelse i present – Köp ett presentkort!

I sommar är det åter dags för vår uppskattade Smaksafari. Under några timmar får du lära dig om den österlenska matkulturen. Vi erbjuder en rundvandring där du får provsmaka maträtter som var vanliga förr. Det blir också besök i örtagården och allmogeträdgården där våra hembakade gorån brukar göra succé. Efter rundvandringen serveras en buffé lagad av många råvaror från trakten.

Under 2020 arrangeras Smaksafari söndagarna den 24 maj, 28 juni och söndagen 26 juli.

Pris: 550 kronor per person. Kostnad för måltidsdryck till buffén tillkommer.

Kontakt: 0727-32 08 33 eller maria@osterlenkokkonst.setill personalen!

Grupperbjudande

Vi har även Smaksafari för grupper vid andra tillfällen under våren och sommaren.

Är ni minst 15 personer erbjuder vi Smaksafari när det passar er. Smaksafarin för grupper kan också samordnas med andra aktiviteter. Rabatterat pris vid minst 15 deltagare.

Kontakt: 0727-320833 eller maria.osterlenkokkonst

Inspirerande vegetarisk matlagningskurs – Köp presentkort

Ge bort en vegetarisk matlagningskurs i present. Du får lära dig laga sundare och grönare mat såväl till vardags som till fest. Vi går igenom hur man planerar en klimatsmart grön veckomatsedel som fungerar i praktiken. Självklart pratar vi om vilka råvaror som passar bäst under årets säsonger. Det blir också en genomgång av näringslära för dig som vill laga vegetariska måltider som passar hela familjen.

Vi kommer även att laga veganska rätter. Kursen äger rum i vårt lantliga och rymliga matlagningskök.

Kurstillfälle: 21 mars 2020. Kursen måste förbokas.

Pris: 900 kronor

För mer information: maria.osterlenkokkonst.se eller 0727-320833