Trädgårdskafé på Österlen Kokkonst – öppet fredag-lördag-söndag kl 11-16

Välkommen till Kokkonstens trädgårdskafé.

Vi har ställt i ordning många sittplatser i trädgården. Några kan förstås även sitta i växthuset, och andra kanske föredrar en plats i salen. Där är antalet platser dock färre än vanligt på grund av vi ska klara kravet på att hålla avstånd under Corona-pandemin.

Vi kommer bland annat att servera smårätter som matiga pajer. Det kommer även att finnas läckra smörrebröd. I övrigt förändras menyn utifrån vilka lokala råvaror vi kan köpa in vid olika tillfällen.

För er som gillar något sött finns det goda bakverk av olika slag. Allt vi serverar är bakat här på gården. Såklart serverar vi nybryggt kaffe och te.

För dig som undviker att träffa andra just nu ordnar vi hämtmat. Ring oss gärna i förväg.

Välkommen till vår have!

Smaksafarin den 9 augusti är inställd

Smaksafari 26 juli och 9 augusti

Välkommen på Smaksafari söndagarna den 26 juli och den 9 augusti.

Under Smaksafarin får du lära känna den österlenska måltidskulturen och bygdens traditioner kring mat och dryck.

Under rundvandringen på vår gård får du provsmaka lokala maträtter som var vanliga på Österlen förr i tiden. Smaksafarin avslutas med en buffé tillagad av traktens råvaror.

Vid Smaksafarin den 9 augusti får du också tillfälle att göra en egen kryddblandning av de örter som växer i vår trädgård.

Välkommen att höra av dig om evenemanget den 26 juli. Pris 550 kronor per person. Kostnad för dryck tillkommer. Vänligen ring 0727-32 08 33 för frågor och bokning.

Smaksafarin den 9 augusti genomför vi i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan. Mer information om evenemanget hittar du på bifogad länk: https://www.sv.se/avdelningar/sv-skaneland/kurser/smaksafari—gor-din-egen-kryddblandning–601304/

Säkerhet under corona-pandemin

Vi följer självklart de föreskrifter och råd Folkhälsomyndigheten beslutat om.

Precis som alltid är vi mycket noga med personalens handhygien. Det finns alltid tvål och vatten tillgängligt för våra gäster, och i dessa tider även handsprit.

Vi hjälps åt att hålla avstånd.

Smaksafari söndagen den 26 juli – Ge bort en matupplevelse i present

I sommar är det åter dags för vår uppskattade Smaksafari. Under några timmar får du lära dig om den österlenska matkulturen. Vi erbjuder en rundvandring där du får provsmaka maträtter som var vanliga förr. Det blir också besök i örtagården och allmogeträdgården där våra hembakade gorån brukar göra succé. Efter rundvandringen serveras en buffé lagad av många råvaror från trakten.

Vill du ge bort en Smaksafari i present – hör av dig, så ordnar vi ett presentkort.

Nästa Smaksafari arrangeras söndagen den 26 juli.

Pris: 550 kronor per person. Kostnad för måltidsdryck till buffén tillkommer.

Kontakt: 0727-32 08 33 eller maria@osterlenkokkonst.setill personalen!

Grupperbjudande

Vi har även Smaksafari för grupper vid andra tillfällen under våren och sommaren.

Är ni minst 15 personer erbjuder vi Smaksafari när det passar er. Smaksafarin för grupper kan också samordnas med andra aktiviteter. Rabatterat pris vid minst 15 deltagare.

Kontakt: 0727-320833 eller maria.osterlenkokkonst